Business Cocktail

BC – ZS 2015/2016

První Business Cocktail

V zimním semestru 2015/2016 se poprvé uskutečnila událost Business Cocktail, kde studenti mohli během neformálního setkání konverzovat s českými manažery. Cílem byl networking mezi studenty a lidmi z praxe.

Cocktailu se zúčastnilo rovnou pět byznysmenů z různých oborů, pozvání navíc přijal i budoucí děkan FMV Josef Taušer. Studenti se seznamovali a debatovali rozdělení do malých týmů, aby se mohli během večera co nejlépe vystřídat u každého z hostů.

Mluvilo se o úspěšné kariéře, potřebných schopnostech a dovednostech manažerů a dalších tématech, na které mohli nejlépe odpovědět právě lidé z praxe. První část večera byla moderovaná a probíhala ve formě Speed Dating, aby se účastníci měli možnost představit a poznat, poté následovala volná diskuze a prostor pro dotazy.

Z hostů se prvního Business Cocktailu na VŠE účastnil generální ředitel firmy Preciosa Ornela Miroslav Šebesta, manažer inovací v Air Bank Marek Hornych, generální ředitel ZVU POTEZ Vladimír Čepelík, Air Bank produktový manažer Petr Školník a spoluzakladatel SIGNAL festivalu Jan Rolník.

Díky tomu, že se první projekt Business Cocktailu velmi vydařil, očekáváme jeho opakování i v příštích semestrech. Naší snahou je, aby se této akce v budoucnu mohl zúčastnit také větší počet studentů.